• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/kitapkonagi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905334645270
Okuyalım, Okutalım
Takvim
Site Haritası

Yazmak gelecek nesillere ışık tutmak, gelişmenin ve yükselişin önünü açmaktır.

Soru: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Veli Demir: İsmim Veli Demir. 1960 Uşak Karahallı doğumluyum. 1982 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 15 yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliği yaptım. 1996 yılında Kültür Bakanlığı’na geçerek Denizli İl Kültür Müdürlüğü’ne atandım. 28 Şubat döneminde İl Kültür Müdürlüğü’nden alınmanın yanında sürgün niteliğindeki tayinlerle birçok Halk Kütüphanesinde müdür olarak görev yaptım. 28 Şubat'ın zulmü nedeniyle İstanbul'a atandığımda kurum değiştirmek zorunda kaldığım için 2000 yılında Eminönü Belediyesine geçerek 10 yıl müdür ve başkan yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Eminönü’nün Fatih’e bağlanması nedeniyle 1 yıl Fatih Belediyesi’nde, 4 yıl da Beyoğlu Belediyesi’nde Müdür ve Başkan Yardımcısı olarak çalışmanın neticesinde 2014 yılında Denizli'nin Büyükşehir olması dolayısıyla Denizli'ye gelerek Pamukkale Belediyesi'nin kuruluşunda Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım ve hâlâ bu görevime devam etmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. "İslam’da İlim ve Eğitim", “İnancın Zaferi" ve "Kuran Işığında Hakkın Hâkimiyeti" isimlerinde üç adet eserim ve yayına hazırlanan iki adet eserim bulunmaktadır.

Soru: Yazmaya başlama hikâyenizi öğrenebilir miyiz?
Veli Demir: İlk eser yazma fikri çok okuyup araştırma yapmayı sevdiğim için üniversite bitirme tezimi hazırlarken başlamıştı. Nitekim ilk eserim olan "İslam’da İlim ve Eğitim" bu düşüncemin yıllar sonraki ürünüdür. Ayrıca görev yaptığım her bölgede müftülükler ile işbirliği yapıp irşat ekibine katılarak İslam'ı ve inancımızı kürsülerde anlatmaya çalıştığım gibi yıllık izinlerimin çoğunu yurt dışında kullanarak çeşitli Avrupa ülkelerinde vaaz, hutbe, konferans, seminer ve kültürel faaliyetler yapıp gurbetçi vatandaşlarımıza ve çocuklarına İslam'ı anlatmaya çalıştığım için yıllarca yaptığım bu konuşmaları ve araştırmaların daha geniş kitlelere yayılması ve öldükten sonra arkamızdan sadaka-i cariye niteliğinde sevap defterimizin kapanmaması amacıyla hayırlı eserler yazmaya çalışmaktayım.

Veli Demir Kitapları

Soru: Kaç kitap yayınladınız konusu nedir?
Veli Demir: Bugüne kadar İslam'da "İlim ve Eğitim", “İnancın zaferi" ve Kur’an Işığında Hakk’ın Hâkimiyeti" isimlerinde 3 adet eserim yayınlanmıştır. İslam'da İlim ve Eğitim ile İnancın Zaferi'nin ikinci baskısı da Uyanış Yayınevi’nden çıkmıştır.

“İslam'da İlim ve Eğitim” eserimizin konusu öncelikle İslam'ın ilk emri olan okumayı ve ilim öğrenmeyi tavsiye etmekle birlikte eğitim ve öğrenmede Peygamberimiz(sav)'in eğitim metotlarını yeni nesle tanıtarak geleceğimizin gençlerinin bu metotlar doğrultusunda eğitilmesini amaçlamaktadır.

“İnancın Zaferi” isimli eserimizde gençlerimizin isteği üzerine hazırlanmış olan bir romandır. İmam hatipli bir gencin hayat mücadelesini konu edilmektedir. İmansızlık aşılanan bir neslin nasıl imana sahip çıktığını ve bu alanda İmam Hatiplerin önemini ve bu okullardan mezun olanların hangi meslekte olursa olsun nasıl başarılı olacaklarına dair örnekler teşkil etmektedir.


Yeni çıkan eserimiz “Kur'an Işığında Hakk’ın Hâkimiyeti” ise yıllarca Avrupa'da gurbetçi kardeşlerimize yaptığımız eğitim ve kültür faaliyetlerimiz sırasında içinde bulundukları Hıristiyan dünyasında onların inançlarına karşı İslam'dan verebilecekleri cevapları ve İslam'ın yüceliğini anlatarak onların hidayete ermelerine sebep olmalarını amaçlayan ve ülkemizde de insanların kendi inançlarının üstünlüğünü iyi bilmedikleri için batıya özenmelerinin bir sonucu olarak kendi yüce inanç ve kültürlerini bırakıp onların inançlarına yönelmesinin ne kadar yanlış olduğunu ve yeryüzünde tek hak dinin İslâm dini olduğunu, diğer inanışlarla İslam'ın kıyaslamasını yapıp hakkı hâkim kılmayı amaçlayan bir eser olarak okuyucularımızın istifadesine sunulmuştur.

Veli Demir


Soru: Yazmak mı yayınlamak mı zor?

Veli Demir: Hem yazmak hem de yayınlamak. İkisi de gerçekten çok büyük emek isteyen bir çalışmadır zor ama sonucunda başarı ve mutluluk olduğu için bu zorlukları aşmaya değer.

Soru: Yazarken hangi kaynaklardan beslenirsiniz?
Veli Demir: Yazmadan önce çok okumak şarttır. Okumadan yazma olmaz. Yazarken de başta Kur'an-ı Kerim meal ve tefsirleri olmak üzere hadisi şerifler ile İslam büyüklerinin bize bıraktığı eserleri ve özellikle günümüz yazarlarının eserlerinden de azami ölçüde faydalanmaya çalışmaktayım.

Soru: Çok okuyor musunuz? Çok genç okumadan yazıyor piyasa kalitesiz kitaplarla dolu fikrine katılıyor musunuz?
Veli Demir: Okumadan yazamazsınız. Okumadan araştırma yapamazsınız. Ayrıca okumazsanız halkın önüne çıkıp hitap edecek cesareti bulamazsınız ve bir eser yazarken en azından imla kurallarını ve bilgileri yerli yerine koyamazsınız. Bu nedenle okumadan eser yazıldığına inanmıyorum. Ancak teknik ilerlediği için araştırma ve yazma kolaylaşmıştır. Ancak aynı oranda okuyucu sayısı maalesef azalmıştır.

Soru: Yazmak sizin için ne ifade ediyor?
Veli Demir: Yazmak benim için kalıcı olarak insanlara faydalı olmak, ilmin ve imanın artması ile Allah'ın rızasını kazanmaktır. Yazmak gelecek nesillere ışık tutmak, gelişmenin ve yükselişin önünü açmaktır. Bizim için de şu kısa ömrümüzü değerlendirmek ve hayatı ölümsüzleştirmektir.

Soru: İyi yazmanın formülü sizce nedir?
Veli Demir: İyi yazmanın formülü öncelikle çok okumak ve daha sonra da yazacağı eserin planını programını iyi yaparak ona göre araştırma yapmaktır.

Yazdığı eserden menfaat beklemeden insanların bilinçlenmesine odaklanmak ve kendisini okuyucuların yerine koyarak nasıl bir kitap okumak istiyorsa o şekilde bir eser için çalışmalı, kolay okunan, akıcı bir üslup kullanılan ve insanların ihtiyaç duyduğu konularda delillerine dayanarak ve kaynak gösterilerek yazılması gerekir diye düşünüyorum.


Soru: Daha iyi yazmak isteyenlere ne önerirsiniz?

Veli Demir: Daha iyi yazmak için arz talep durumuna, yani ihtiyaç duyulan konularda yazılmalı, okuyucu seviyesine dikkat edilmeli, kendi branşında ve ilgi alanında yeni bilgi, keşif ve icatlar üzerinde yazılmalıdır. İnsanları boş bilgilerle oyalayıp sırf üç beş kuruş menfaat için ömrünü boşa geçirmesine ve okumaktan soğumasına sebep olacak eserlerden kaçınmalıdır.



498 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Fikir Konağı
Abdullah Küçük
Ev Hapsi Günlerinden

Ali Haydar Koyun
Rakamlarda büyük, güç de zayıf olan topluluk

Derya Kadıoğlu
Yalvaç'ın İnsanları

Fırat Han Koçak
Dünyayı Sömüren Küresel Çeteler - 4

Hanife Mert
Eylül ve Hüzün

Zehra Gaylan Yüksekkaya
"Sahi, Neydi Bayram?"

Abdullatif Acar
Umut Adına Martı Olmak

Afşin Selim
Kitapla Diriliş

Ahmet Aytaç
Yazmak kolaydır, Okutturmak büyük marifet ister...

Altun Özmeşe
Kalpteki Kor Parçası

Aslı Ersoy
Zıtlıkların Öğretisi*

Aynur Hazar
Nice Ömürler Eskir Yaşamanın Teninde

Ayşen Kurban
Eksiğim

Aytekin Duran
Görmek ve Duymak Nasıl Bir Duygudur...

Beyhan Uygur
Şekerci Dede ve Tonton Eşi

Burak Kılıçaslan
Burak Kılıçaslan: Emin Demir ile "Ferman" Üzerine Bir Söyleşi

Çağrı Cebeci
Çağrı Cebeci: Yaşlılık

Dilruba Başak
Her Şey Sevince Güzel

Diyanet İşleri Başkanlığı
Öfkeye Hakim Olmak

Engin Dinç
Dil Belası

Ergül Yılmaz
Bir Demet Şiir

Gamze Karadağ
Kayahan Demir: Gaipten Sesler

Gamze Parlak
İnsanlık Nereye Gidiyor

Gözde Karadağ
Gözde Karadağ: Hakan Yusuf Yılmaz - Alpagut Budun 1 Beklenmedik Keşif

Gülhan Teke Genç
Evrildik (mi?)

Hatice Yatkın Yetişen
Adımı Unutma (İmza: Kadın) / Kitap Yorumu

Havva Yaşar
Tefekkür Üzerine Hasbihal

Hayrettin Gönül
Zaferimiz Daha Bir Yaşında!

İbrahim Ethem Gören
Bir Burak bekleniyor!

İlhan Özgür
Türk Eri

Kaşif Meriçli
Kaşif Meriçli: Little Fugitive

Mahmut Ferhat Alptekin
Demokratik Sol

Mecbure İnal Vela
Çizdim, oynamıyorum!

Mehmet Aydın
Ömer Faruk Kaya: Sus ve Bana Aşkı Anlat

Merve Güney
Güneşin Kızı Biterken

Meryem Seyda Parlak
Psikoloji’ye (Ruh Bilimine) Olan İhtiyaç

Muharrem Dere
Doğu, Batı. Dost, Düşman! Kime Göre?

Murat Ginlik
Kısacık ve Çok Uzun Bir Hikâye

Murat Şaşzade
Küçük Tuhaflıklar

Mustafa Gündoğdu
Ölüm Var...

Nagihan Örsel
Sadece SEN!

Nazan Arısoy
Yağmur'un Aşka Teslim Oluşu

Necati Dilek
Uğruna Şiirler Yazılan Kadın

Necdet Bayraktaroğlu
Büyük Türk Devlet Adamı Timurhan'ın Hayatı, Vasiyeti ve Yasası olan Tüzükat-ı Timur

Nermin Güday Kaçar
Asker Yolu Beklerim

Nurcan Dağ
Yalancı Pollyanna Kitap İncelemesi

Nurhan Işkın
Dedemin Saati

Nurittin Günay
Babamın Jübilesi

Özlem Akşit
Selamlaşma Geleneğinin Toplum ve Gençliğimiz İçin Anlam ve Önemi

Pakize Şeyma Kandemir
Salgının Yeni Yazarları 1

Selahattin Doğan
İyilikde İnatlaşmak

Şükran Pınarcan
Duran Çetin Cüneyt kitabı yorumu

Turan Yalçın
Çay Felsefesi

Yasemin Ilgın
Yasemin Ilgın: Hayallerim

Zeynep Didem Gezgin
Merhamet